Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2023

Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi'miz "Denizcilikte Dekarbonizasyon ve Yeşil Denizcilik" Toplantısına Katıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Denizcilikte Dekarbonizasyon ve Yeşil Denizcilik" temalı toplantıya üniversitemizin çeşitli birimlerinden öğretim üyeleri katılım sağladı. Çanakkale İl Özel İdare Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüzün yanısıra Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Denizcilik Fakültesi, ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri katılım gösterdi. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün kabul edilen Avrupa Birliği Projesi kapsamında Dünya İmar ve Kalkınma Bankası fonuyla birlikte 80 milyon Avroluk hibenin dağıtılması maksadıyla proje önerileri dinlendi. Toplantıda, üniversitemiz akademisyenleri tarafından ülkemizin ve Güney Marmara Bölgesinin mavi büyüme ve yeşil dönüşümü için proje önerileri sunuldu.