Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2022

Gösterim: 116

Social Work Community Career Days were Held with Great Enthusiasm and Wide Participation

Üniversitemizin düzenlediği “8. Kariyer Günleri” kapsamında Sosyal Hizmet Topluluğumuz alanda saygın konuklarını ağırladı. Program Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Rektör Danışmanı ve Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yıldız ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık’ın açılış konuşmaları ile program başladı.

Moderatörlüğünü Arş. Gör. Sultan Tekiner’in üstlendiği oturumda Gönüllülük Federasyonu Kurucu Başkanı Erol Öztamur kendi yaşamından yola çıkarak albinizm hakkında bilgiler aktardı. Öztamur konuşmasında ayrıca sosyal hizmet mesleğinin değerine, önemine ve gönüllülük boyutuna değindi.

İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı Kurucusu Kahraman Eroğlu ise konuşmasında sokağa itilmiş çocuk odağında ve mevzuat kapsamında vaka örnekleriyle sahaya ilişkin tecrübelerini paylaştı.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kasım Karataş, tarihsel dönüm noktaları temelinde sosyal hizmetin doğuşu ve yaşananların mesleğe etkisi ile bu süreçte sosyal hizmet örgütlenmesi, eğitimi ve niteliği hakkında bilgiler verdi.

Program, bilgi ve tecrübelerini bizlere aktaran değerli konuklarımıza ve desteklerinden dolayı SKS Daire Başkanımız Mehmet Karatepe’ye plaket takdimiyle sonlandırıldı.

Etkinliğimize katılan konuşmacılar ile tüm katılımcılara teşekkür ederiz.